Російський політик: Антиєвропейський шлях Росії може привести її до краху

Російський політик: Антиєвропейський шлях Росії може привести її до краху

Заява президента США Барака Обами про те, що західні санкції порвали російську економіку «на шматки», свідчить про серйозність ситуації.

Джерело: Відомості

Таку думку виданню «Новая газета» висловив лідер російської партії «Яблуко» Григорій Явлінський. В якості прикладу він навів заяву американського президента Рональда Рейгана про «імперію зла». 

«Востаннє висловлювання такого рівня жорсткості ми чули від Рональда Рейгана, коли він назвав СРСР «імперією зла». Які тоді відбувалися події? СРСР увійшов в Афганістан, потім був збитий південнокорейський «Боїнг», потім почалася програма озброєнь «Зоряні війни», яка була профанацією, але стала колосальним навантаженням на бюджет, почали падати ціни на нафту з 1985 року, як відомо, а ще через п'ять років просто не стало країни.

І ось вам аналогії: війна з Україною, збитий малайзійський літак, знову падають ціни на нафту, заяви з боку Росії на зразок «ми Америку можемо перетворити в радіоактивний попіл», а вони кажуть, що Росія така ж небезпека для світу, як лихоманка Ебола або терористи ІДІЛ», — зазначив російський політик.

Таким чином, Явлінський вважає, що до слів Обами потрібно ставитися з усією серйозністю.

«Слова Обами — більше, ніж слова, це певні знаки і за ними вибудовується цілком певна логіка, і хоча заяви про «шматки» відносяться до жанру політичної риторики, тим не менш свідчать про серйозність ситуації», — додав лідер «Яблука».

Нагадаємо, країни Заходу мають намір продовжити стосовно Росії політику санкцій через загострення ситуації на Сході України. 

Loading...