У неділю Порошенко зустрінеться з Лукашенком

Президенти Білорусі та України Олександр Лукашенко і Петро Порошенко проведуть у неділю, 21 грудня, зустріч.

Джерело: Відомості

Про це повідомив глава білоруської держави при відвідуванні Державного комітету судових експертиз, передає УНН.

«У неділю, швидше за все, ми зустрінемося з президентом України. Він вчора подзвонив мені і попросив, щоб ми якось зустрілися, переговорили з деяких питань, та і я виявляв бажання, тому що нам є про що поговорити в цій ситуації», — сказав Олександр Лукашенко.

«Виходячи з цієї розмови, я зрозумів, що українське керівництво, зокрема президент України, абсолютно не є перешкодою до початку нового раунду переговорів у Мінську», — зазначив білоруський лідер.

«Як він сказав, він чекає зараз реакції з боку керівників Луганської та Донецької республік. Якщо там домовленості будуть, то найближчим часом вони можуть зібратися знову на цьому майданчику в Мінську, щоб продовжити діалог і подумати, в якому напрямку вони будуть рухатися», — сказав Лукашенко.

Олександр Лукашенко підкреслив, що найголовніше — це діалог. «Як би не було складно, я розумію і президента України, але іншого шляху, як сідати за стіл переговорів і вести діалог, ні в нього, ні у керівників Донецька і Луганська немає. Треба розмовляти. Все одно колись буде мир. Але не можна далі йти шляхом ескалації і загибелі ні в чому не винних людей», — додав він.

Loading...