Волинські активісти вирушають у тижневий автопробіг Європою

У суботу, 29 листопада, о 6 ранку активісти Самооборони Майдану Волині та волонтери виїжджають у тижневий автопробіг «Допоможи Україні — врятуй Європу».

Джерело: Відомості

Цього разу активісти окрім Польщі та Німеччини додали до свого маршруту ще три країни: Австрію, Чехію та Словаччину, розповіли у прес-службі Волинської Самооборони Майдану.

Нагадаємо, що минулого автопробігу самооборонівці відвідали міста Польщі та Німеччини. Згодом прозвітували за всі отримані кошти та речі від європейців.

Мета заходу – привернути увагу європейців щодо проблем в Україні, знайти можливості для допомоги постраждалим та налагодити співпрацю із українськими та міжнародними організаціями в питаннях надання інформаційної та благодійної допомоги.

Три автомобілі будуть рухатися по маршруту пробігу: Луцьк – Краків – Братислава – Відень – Мюнхен – Франкфурт – Прага – Вроцлав – Луцьк. У кожному з перерахованих міст волонтери планують провести публічну зустріч з місцевим активом (у форматі круглого столу, прес-конференції тощо), організувати на центральній площі збір коштів на допомогу українцям, які постраждали від воєнних дій та акцію-перформанс, а також розповсюдити інформаційний буклет з інформацією про стан справ в Україні. Позиція учасників проекту буде озвучена не від імені політиків чи бізнесменів, а від простих волонтерів, активістів, очевидців та учасників подій.

Дати проведення автопробігу: 29 листопада-5 грудня вересня 2014.

Головними завданнями, які організатори ставлять перед собою: інформування європейської спільноти про актуальне життя і проблеми українців, реалії військових дій та ситуацію, яка триває на Сході; збір благодійних коштів на потреби українців, які постраждали від російсько-путінської агресії.

Доцільність проведення цього Автопробігу обумовлена трагічною ситуацією, що склалася на сході України і дестабілізує життя у всій державі та за її межами.

Loading...