Медики на окупованому Донбасі відмовляються лікувати українських бійців

Деякі лікарі часто не дають пораненим і потерпілим необхідні препарати, а також відмовляються робити їм достовірні аналізи.

Джерело: Відомості

Лікарі, які працюють на підконтрольних бойовикам територіях, здебільшого негативно ставляться до українських військових і не завжди хочуть надавати їм необхідну медичну допомогу. Про це у коментарі журналістам розповів лікар, котрий 4 місяці пропрацював у зоні АТО, Андрій Черемський, передає УНН.

«Більшість із тих лікарів (на окупованих територіях) негативно ставляться до наших бійців. Це видно у всіх проявах. Наприклад, відмова реєстрації потерпілого в журналі, відповідно не заводиться потрібна документація і через це потерпілому потім буде складно довести факт свого поранення», — розповів він.

Черемський додав, що деякі лікарі часто не дають пораненим і потерпілим необхідні препарати, а також відмовляються робити їм достовірні аналізи.

«Ці лікарі не хочуть звертати увагу на цих поранених. Вони їх не знеболюють, не дають необхідних антибіотиків, не беруть у них аналізи. Аналізи часто фальсифіковані», — зауважив він.

Loading...