Українці зможуть перевірити рівень цукру в крові у вуличних «кабінетах лікаря»

Українці зможуть перевірити рівень цукру в крові у вуличних «кабінетах лікаря»

З 21 по 22 листопада в місті Луцьк пройшла всеукраїнська соціальна акція з інформування населення щодо факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Джерело: Відомості

Щорічно інсульт стає причиною 6 мільйонів смертей у всьому світі. Тільки в Україні кожного року реєструється більш ніж 100 тис. випадків цієї хвороби, і близько 40% з них мають летальні наслідки. Тим не менш, експерти стверджують, що значно зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань можна шляхом дотримання заходів профілактики, у тому числі — правильного харчування та регулярних фізичних навантажень.

В жовтні 2014 року, напередодні «Всесвітнього дня боротьби з інсультом», стартувала всеукраїнська соціальна акція, організаторами якої виступили Громадська Рада МОЗ України та Асоціація фахівців з формування здорового способу життя. Офіційний партнер проекту — фармацевтична компанія «Такеда Україна», яка щорічно приймає активну участь у заходах з інформування населення щодо факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань у рамках своєї довгострокової програми корпоративної соціальної відповідальності «Зупинимо інсульт разом».

У період з жовтня по грудень мобільна лабораторія відвідає 10 міст України: Київ, Одеса, Миколаїв, Дніпропетровськ, Львів, Вінниця, Луцьк, Житомир, Івано-Франківськ. У місцях проведення акції були організовані вуличні «кабінети лікаря», де всі охочі змогли виміряти рівень цукру в крові, а також перевірити артеріальний тиск. На основі отриманих результатів кваліфіковані фахівці визначали персональний ризик виникнення інсульту та проконсультують у питаннях його профілактики.

«Незважаючи на тяжкі часи, які переживає наша країна, ми не припиняємо проводити соціальні проекти. Під час потрясінь, свідками яких ми являємося, у багатьох мешканців, нажаль, загострилися хронічні хвороби. Саме тому пацієнтам та лікарям, як ніколи необхідна реальна підтримка. Чим раніше наші співвітчизники замисляться про важливість і необхідність здорового способу життя та регулярне обстеження у лікарів, тим більше життів ми зможемо врятувати.

Високий рівень соціальної відповідальності прослідковується у кожному аспекті нашої діяльності, починаючи з обраної стратегії максимального стримування росту цін на ліки, закінчуючи постійним розширенням географії проведення програми «Зупинимо інсульт разом». Кількість міст, та пацієнтів які будуть задіяні у 2014 році збільшиться у декілька разів порівняно з минулим, — говорить Євген Заїка, директор компанії «Такеда Україна». – Протягом своєї багаторічної історії «Такеда» завжди була компанією, яка допомагала суспільству у важкі часи». 

Loading...