Самооборона Волині: Лісовий магнат Колісник повертається?

Самооборона Волині: Лісовий магнат Колісник повертається?

Так, депутат облради, який останні півроку взагалі не з’являвся на жодній сесії, раптом запропонував до порядку денного 31 сесії облради аж шість проектів рішень.

Джерело: Відомості

У День Гідності, 21 листопада, славнозвісний «любитель» волинського лісу і екс-керівник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник, очевидно, має намір повернутися як у волинську політику, так і ліси, повідомили у прес-службі громадського формування з охорони громадського порядку "Самооборона Волині".

Так, у матеріалах, надісланих газеті "Відомості", йдеться, що депутат облради, який останні півроку взагалі не з’являвся на жодній сесії, раптом запропонував до порядку денного 31 сесії облради аж шість проектів рішень. Усі вони стосуються видобутку бурштину на територіях волинських лісів приватними підприємствами. Ще один проект рішення з того ж самого питання запропонував до розгляду заступник голови облради, свободівець, Олександр Пирожик.

Так, у рішеннях, якщо їх прийме облрада, погоджують отримання цими підприємствами спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення та дослідно–промислових розробок.

 До списку підприємств увійшли:

Товариство з обмеженою відповідальністю Волинь Амбер Лтд(Тов Волинь Амбер Лтд)

Товариство з обмеженою відповідальністю Волинь-Надра (Тов Волинь-Надра)

Товариство з обмеженою відповідальністю Волинь-Геологія (Тов Волинь-Геологія)

Товариство з обмеженою відповідальністю Волинь-Ресурс Плюс (Тов Волинь-Ресурс Плюс)

Товариство з обмеженою відповідальністю Ерідгроу Продакшн (Тзов Ерідгроу Продакшн)

Товариство з обмеженою відповідальністю Третій Регіон (Тов Третій Регіон)

Товариство з обмеженою відповідальністю Екоенергоресурси.

Найбільше інтересу у Центру протидії корупції Самооборони Майдану Волині викликали три підприємства, запропоновані саме Богданом Колісником. Це: ТОВ Волинь-Надра; ТОВ Волинь-Геологія та ТОВ Волинь-Ресурс Плюс.

Виявилося, що засновниками та власниками цих трьох підприємств є одні і ті ж люди. Більше того ці підприємства зареєстровані всього лише п’ять місяців тому.

ТОВ Волинь-Надра: засновник Вовк Микола Миколайович, керівник — Герасимчук Ірина Іванівна.

ТОВ Волинь-Геологія: засновник Вовк Микола Миколайович, керівник — Герасимчук Ірина Іванівна.

ТОВ Волинь-Ресурс Плюс: засновник Герасимчук Ірина Іванівна, керівник — Вовк Тетяна Василівна.

Судячи із вище розглянутого, очевидно, що зазначені підприємства не мають наміру займатися вивченням надр. Самооборона Майдану Волині уже не раз ловила правопорушників у волинських лісах спільно із правоохоронцями, які серед глухої ночі «мили» бурштин, чим власне порушували українське законодавство, обкрадаючи державу. Але знайшлися люди, які хочуть робити це хитріше.

Так, колишній лісовий магнат Колісник бажає повернутися до своїх володінь у юридичне русло, повідомляє "Самооборона". Якщо, запропоновані ним, підприємства отримають дозвіл на проведення, так званих, робіт для вивчення надр, тим самим Волинська обласна рада прямо легалізує видобуток, а краще сказати крадіжки, у всіх перед носом останнього бурштину, яким багаті волинські ліси. 

Loading...