Проти Пореченкова, який стріляв в українських «кіборгів», відкрито кримінальну справу

Проти Пореченкова, який стріляв в українських «кіборгів», відкрито кримінальну справу

«Подивимося як буде їздити в Європу», — додав Аваков.

Джерело: Відомості

МВС порушило кримінальну справу щодо російського актора Михайла Пореченкова, який стріляв по позиціях українських військових в аеропорту Донецька. Про це у своєму Фейсбуці написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами Авакова, кримінальне провадження порушено в п'ятницю, наголошуючи, що в'їзд в Україну Пореченкову буде закритий, а російського актора оголосять в розшук.

«Михайло Пореченков, прибувши в Донецьк, у складі озброєної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських Збройних Сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України. Згідно кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років», — наголосив Аваков.

«Сьогодні ж слідчі звернуться до суду і, переконаний, Пореченков буде оголошений в розшук з санкцією — арешт. Неминуче буде підключення до розшуку та Інтерполу. Слідчі переконані, що при таких очевидних доказів злочину, рішенні суду — Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе переміщатися по світу, поза Росії, не будучи заарештованим і екстрадованим в Україну», — додав Аваков.

«Подивимося як буде їздити в Європу», — сказав Аваков.

Як повідомлялося раніше, актор Михайло Пореченков під час візиту в самопроголошену ДНР стріляв по українських військових у Донецькому аеропорту.

У четвер на український Донбас «провідати» бойовиків «ДНР» приїжджав російський кіноактор Михайло Пореченков. Він відвідав позиції найманців, які постійно обстрілюють українських «кіборгів» у Донецькому аеропорту.

«Перемир'я (гучно сміється). Нормальне враження, робоче. Головне – не здаватися. Я – за вас (до бойовиків). Приїхали підтримати, щоб знали, що там – багато людей з вами. По справжньому переживають, хвилюються», — сказав бойовикам Пореченков.

Після того йому дали постріляти із кулемета «Утьос». А тоді кіноактор фотографувався з найманцями на фоні руїн аеропорту.  

Loading...