Україну охоплять перші морози, які протримаються до кінця жовтня

Україну охоплять перші морози, які протримаються до кінця жовтня

Про це сьогодні розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Джерело: Відомості

Цього тижня в Україну прийде холодна осіння погода. Похолодає настільки, що вже на найближчих вихідних вдарять перші суттєві морози. І така холодна погода протримається вже до кінця жовтня. Про це сьогодні розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. 

Головний синоптик країни, зокрема, уточнив, що протягом цього тижня переважатиме суха прохолодна погода в результаті впливу холодних арктичних повітряних мас. У понеділок, 20 жовтня по всій території України буде переважно без опадів. Лише у західних та північних областях пройде короткочасний дощ. Температура повітря становитиме 11-16 градусів тепла і до плюс 17-22 - на Півдні.

Із вівторка по четвер, 21-23 жовтня, практично в усіх регіонах України пройдуть невеликі та помірні дощі. Температурний режим суттєво не зміниться, лише на Півночі внаслідок збільшення кількості хмар температура знизиться вдень на два-чотири градуси.

Із п'ятниці, 24 жовтня, в Україні очікується істотне зниження температурного режиму від 1-7 морозу в нічні години і 0-5 тепла вдень.

24 жовтня очікується похолодання в північних, східних і центральних регіонах, а 25 числа — на Заході та Півдні України. Така погода триматиметься практично до кінця жовтня. Денна температура сягатиме 1-3 градусів тепла.

«Зниження температури буде стійким і тривалим, що є підставою для початку опалювального сезону в Україні після утримання протягом трьох днів температури нижче восьми градусів тепла», — наголосив Кульбіда.

У неділю, 26 жовтня, на всій території України не очікується опадів, збережеться суха і сонячна погода. Температура буде досить низькою: мінус 1-6 у ранкові години і плюс 1-6 вдень. 

Loading...