До Києва приїдуть канадські хірурги, які оперуватимуть постраждалих бійців АТО

До Києва приїдуть канадські хірурги, які оперуватимуть постраждалих бійців АТО

З 10 по 15 листопада канадські пластичні хірурги працюватимуть в операційних Київського військового госпіталю.

Джерело: Відомості

Команда канадських хірургів в листопаді приїде в Україну, щоб протягом тижня зробити в Київському військовому госпіталі 100 відновлювальних пластичних операцій постраждалим на Майдані і в зоні АТО українцям. Про це заявив президент Канадсько-українського фонду Віктор Гетьманчук, передає «Дзеркало тижня». 

«Канадська хірургічна місія в Києві запланована на листопад. Головна її мета — направити незалежну команду професіоналів, хірургів-добровольців, які займатимуться відновною хірургією, зокрема, зосередяться на деформаціях після поранень... Канадські медики приїдуть в Україну 7 листопада. З 10 по 15 листопада вони працюватимуть в чотирьох операційних Київського військового госпіталю і планують виконати близько 100 відновлювальних операцій», — сказав Гетьманчук.

Він розповів, що команда складається з 4 пластичних хірургів, що спеціалізуються на відновленні обличчя, черепа та інших посттравматичних деформаціях. Разом з ними також прибудуть анестезіологи, медсестри і адміністративний персонал.

Голова Канадсько-українського фонду повідомив, що фінансова підтримка для цієї місії була зібрана під час заходу «Об'єднання за Україну», який відбувся в Торонто 11 вересня.

Нагадаємо, Канада виділила Україні фінансову допомогу розмірі 200 мільйонів канадських доларів в рамках міжнародних зусиль по «відновленню економічної, політичної та соціальної стабільності» в країні. 

Loading...