Аваков: «Стіна» має бути тільки на кордоні з Росією, а не з територіями терористів

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виключає можливість реалізації проекту «Стіна» між Україною і територіями, контрольованими бойовиками.

Джерело: Відомості

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це він сказав на прес-конференції в четвер в Києві, відповідаючи на питання про те, чи допускає він можливість того, що частина такої стіни може бути встановлена між Україною і територією, контрольованою «ДНР» і «ЛНР». 

«Ні, не допускаю, бо кордони України визначені міжнародними конвенціями і кордон між Україною і Росією відомий», — заявив Аваков.

За його словами, більше 200 км кордону в даний час знаходиться не під контролем України та понад 1,5 тис. км українсько-російського кордону «вимагає уваги».

«Чи буде ця стіна смертельною, як у кіно, — ні, не буде. Бо її такою неможливо побудувати. США і Мексика — ось вам приклад... Коли ми говоримо проект «Стіна» — це огорожа, але найвищою мірою — система контролю і протидії», — сказав він.

«Я думаю, що ця стіна повинна розташовуватися на лінії максимальної небезпеки і дотику на кордоні з Російською Федерацією, там, де була агресія і є ключова проблема. Це кордон Сумської, Харківської, Луганської, Донецької областей», — вважає Аваков.

«Ні в якому разі ми навіть близько не будемо обговорювати як кордон України лінію дотику, навколо якої утворився мирний процес», — додав він.

Аваков зазначив, що це є принципово важливим моментом.

На його переконання, якщо Україна погодиться з новим кордоном, то «ми програємо все».  

Loading...