Міноборони РФ не заперечує, що російські солдати воюють на Донбасі

Відповідаючи на запит депутата Держдуми РФ Дмитра Гудкова щодо участі російських військових у бойових діях на Донбасі, Панков не став заперечувати даний факт.

Джерело: Відомості

Заступник міністра оборони Росії Микола Панков не заперечує участь російських військових у бойових діях на Донбасі. Про це на брифінгу сказав речник МЗС Євген Перебійніс, передає УНН.

Відповідаючи на запит депутата Держдуми РФ Дмитра Гудкова щодо участі російських військових у бойових діях на Донбасі, Панков не став заперечувати даний факт.

«Заступник міністра оборони Росії не дав конкретної відповіді на жодне з поставлених питань. Але сигналом, який справді заслуговує на увагу, є те, що він не став прямо заперечувати участь російських військових у бойових діях на Донбасі, обмежившись відомою мантрою про те, що «Російська Федерація не є стороною конфлікту», — сказав Перебійніс.

Крім того, речник МЗС наголосив, що попри той факт, що Росія не вважає себе стороною конфлікту, це не заважає їй посилати тисячі військовослужбовців регулярних частин Збройних сил воювати на сході України.

Як повідомлялося, місяць тому депутат Державної думи Дмитро Гудков звернувся до міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу із низкою запитань. Зокрема, депутат просив Шойгу відповісти, чи дійсно в Україні є російські війська, скільки бійців загинули або були поранені в Україні останнім часом, чи дійсно родичі загиблих отримують компенсації від держави в обмін на мовчання, за що 76 дивізія була нагороджена орденом Суворова, і чи є солдати, чиї прізвища з’явилися в ЗМІ, серед тих, хто служить або недавно звільнився зі збройних сил Росії.

У відповідь на цей запит депутата заступник міністра оборони країни Ніколай Панков заявив, що інформація про участь Росії у бойових діях в Україні є лише чутками, «які поширюються переважно українськими та окремими зарубіжними ЗМІ».

Loading...