Людина починає старіти в 39 років, а не в 50

Людина починає старіти в 39 років, а не в 50

Група добровольців різного віку пройшла повну діагностику організму, а також нейропсихічні тести.

Джерело: Відомості

Американські нейропсихологи дійшли невтішного висновку — організм людини починає старіти в 39 років, а не в 50, як вважалося раніше, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Група добровольців різного віку пройшла повну діагностику організму, а також нейропсихічні тести. Результати показали, що межа між молодим і старіючим організмом відповідає періоду 38-40 років. Це дозволило зробити висновок, що в 39 років для людини настає похилий вік.

До 39 років починається згасання розумових здібностей і виникають порушення опорно-рухових функцій. Люди починають скаржитися на погану пам'ять, порушення концентрації уваги, проблеми з серцево-судинною системою.

Вчені відзначають, що старіння організму пов'язане зі зниженням психофізичної активності. З часом в організмі людини все менше виробляється мієлін, який відповідає за збереження нервових клітин від шкідливого впливу. При цьому, на думку вчених, ні стать, ні вага, ні спосіб життя людини особливо не впливають на те, коли запуститься процес старіння. Ступінь вироблення мієліну дослідники вважають набагато важливішим фактором.

Loading...