Сьогодні у Мінську пройдуть переговори з врегулювання кризи на Донбасі

У перемовинах братимуть участь представник ОБСЄ, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та другий президент України Леонід Кучма.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 1 вересня, у Мінську збереться тристороння контактна група для проведення переговорів і врегулюванню ситуації на Донбасі. У перемовинах братимуть участь представник ОБСЄ, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та другий президент України Леонід Кучма, передає прес-служба глави держави.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що відновлення роботи Тристоронньої контактної групи сприятиме ефективній імплементації мирного плану для Донбасу та врегулюванню ситуації шляхом переговорів.

За словами Порошенка, сторони мають обговорити питання звільнення заручників, які незаконно утримуються на території Росії, роботу моніторингової місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні та формат припинення вогню.

Президент підкреслив, що наразі ситуація у Донецькій і Луганській областях досягла тієї межі, коли «вже не можна буде нічого змінити», тому сторони мають сісти за стіл переговорів. 

Loading...