США посилять військову присутність у Польщі

Наступного тижня Вашингтон та Варшава можуть оголосити про направлення до Польщі американських військових через кризову ситуацію в Україні.

Джерело: Відомості

Про такі наміри США йдеться у матеріалі "New York Times", опублікованому сьогодні, 19 квітня, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на dw.de.

Як повідомив виданню міністр оборони Польщі Томаш Семоняк, вже цього тижня США та Польща оголосять про відправлення контингенту сухопутних військ США до Східної Європи.

Згідно з повідомленням, такий захід відбувається у межах нещодавно ухваленого НАТО посилення військової присутності у країнах Центральної та Східної Європи.

Втім, який саме контингент американських військ буде передислоковано до Польщі, не уточнюється.

"New York Times" повідомила, що "США не планують спільних маневрів з сухопутними військами Польщі та Естонії". У двотижневих навчаннях братиме участь "невелика кількість американських солдатів".

В той самий час "Washington Post" уточнює, що нині американська та польська сторони обговорюють деталі спільних навчань.

Нагадаємо, минулого тижня з огляду на ескалацією кризи в Україні НАТО оголосив про посилення військової присутності в східних країнах-членах Північноатлантичного альянсу на прохання Польщі, Румунії, Латвії, Литви та Естонії.  

Loading...