Сепаратисти будуть амністовані за однієї умови

У тому випадку, якщо особи, які незаконно взяли зброю у руки і захопили приміщення, віддадуть зброю і звільнять ці приміщення, ми вважаємо, що такі особи повинні бути амністовані.

Джерело: Відомості

Прем’єр Арсеній Яценюк заявляє, що уряд підготував проект закону про амністію сепаратистів, які захопили державні будівлі на Сході України. Про це він заявив під час години уряду у Верховній Раді.

«Уряд уже підготував проект закону про амністію. У тому випадку, якщо особи, які незаконно взяли зброю у руки і захопили приміщення, віддадуть зброю і звільнять ці приміщення, ми вважаємо, що такі особи повинні бути амністовані», — зазначив він.

«Нам потрібен мир і злагода в Україні. Така амністія не буде стосуватися, звичайно, тяжких злочинів, але по всім іншим людям, які віддадуть зброю і вийдуть з приміщень, ми готові всіх звільнити від кримінальної відповідальності», — зауважив Яценюк.

«Такий закон підготовлений. Якщо на це буде воля парламенту, я підкреслюю, воля всього парламенту, в тому числі і наших політичних опонентів, закон буде невідкладно зареєстрований. Давайте ставити його на голосування», — додав Яценюк.

Loading...