Генпрокуратура розпочала перевірку в Міністерстві оборони

Генпрокуратурою ініційовано перевірку законності прийняття рішень екс-керівництвом Міноборони щодо боєздатності ЗСУ.

Джерело: Відомості

 

Генеральною прокуратурою України розпочато перевірку в Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних Сил України з питань додержання службовими особами вимог Закону України «Про Збройні Сили України» та інших нормативних актів, якими врегульовані питання бойової готовності та боєздатності Збройних Сил України.

Про це повідомили у Головному управлінні нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури.

Попередньо встановлено, що упродовж 2010 – 2013 років під час проведення заходів з реформування керівництвом оборонного відомства було прийнято низку управлінських рішень, внаслідок чого знижено бойову готовність військових частин Збройних Сил України. В окремих випадках це призвело до неможливості виконання підрозділами завдань за призначенням.

Крім цього, внаслідок хронічного недофінансування військових програм з року в рік погіршувалося забезпечення військ, навченість особового складу, знижувалася справність озброєння та військової техніки.

Під час повної та всебічної перевірки за вищевказаними фактами, із залученням спеціалістів, будуть вивчені відповідні документи і матеріали, отримані пояснення від службових осіб Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України. За її результатами буде прийнято законне рішення та застосовано відповідні заходи реагування.

Loading...