Нові «швидкі» надійшли уже в 14 регіонів України

Нові «швидкі» надійшли уже в 14 регіонів України

Перші автомобілі передані до медичних закладів Дніпропетровської, Львівської, Черкаської та Чернігівської областей, а також Вінницької, Рівненської, Сумської області та Закарпаття, до Запоріжжя, Луганська та Волині.

Джерело: Відомості

Починаючи з 2 квітня щодня регіональні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримують нові автомобілі екстреної медичної допомоги, відповідно до поданих ними заявок, повідомляє прес-служба МОЗ.

Перші автомобілі передані до медичних закладів Дніпропетровської, Львівської, Черкаської та Чернігівської областей, а також Вінницької, Рівненської, Сумської області та Закарпаття. Крім того, поставлені автомобілі до Запоріжжя, Луганська та Волині. Нові «швидкі» також вже отримали Одеська, Харківська області та Київ.

Нагадаємо, що у 2013 році МОЗ України закупило 1412 автомобілів швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн грн. Це — 143 реанімобілі типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2.

За словами директора виробника автомобілів НВО «Практика» Юлії Борисової, нові «швидкі» обладнані за останніми досягненнями медичною технікою.

«Машини обладнанні високоякісною медичною технікою кращих світових виробників Німеччини, Іспанії, Італії, США, Японії та інших країн. Ми впевнені, що вони довго служитимуть нашим лікарям. І ми вважаємо, що кожна така важлива соціальна програма повинна бути продовжена», — зазначила Борисова.

Loading...