26 тисяч українських дітей хворі на епілепсію

При цьому за останні рік кількість дітей з епілепсією зросла на 3,5 тисячі.

Джерело: Відомості

В Україні, за офіційною статистикою, 26 тисяч дітей мають епілептичний розлад чи епілепсію. Про це під час круглого столу з нагоди Всесвітнього дня боротьби з епілепсією повідомив головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Дитяча неврологія», директор Українського медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи МОЗ України Володимир Мартинюк, передає УНН.

За його словами в Україні 2,1% дітей з обмеженими можливостями життєдіяльності. Для порівняння загалом в країнах Східної Європи показник становить 2,5%, у країнах Західної Європи 3,5%, а у США — 4%.

Всього в Україні понад 168 тисяч дітей з обмеженою життєдіяльністю, з яких близько 100 тисяч мають патологію нервової системи. За словами Мартинюка серед цих дітей з патологією нервової системи близько 20 тисяч мають ДЦП, а 26 тисяч епілептичні розлади та епілепсію.

При цьому Мартинюк відмітив, що за останні рік кількість дітей з епілепсією зросла на 3,5 тисячі.

За словами лікаря, медична допомога вважається успішною, якщо лікарі здатні допомогти 705 дітей, тобто полегшити їх хворобу для того щоб ці діти мали можливість до соціальної адаптації.

«Сьогодні згідно наших статистичних даних приблизно 60 — 70% таких дітей. Тобто ми можемо з впевненістю говорити про те, що медична складова допомоги цим дітям в якійсь мірі підтягується до європейського стандарту», — сказав він та додав, що в Україні зареєстровані майже всі протиепілептичні препарати, які зареєстровані в світі.

«У нас є фахівці: дитячі неврологи, дитячі психіатри, педіатри, які надають адекватну допомогу», — сказав він.

Loading...