Художники з Варшави вперше виставили свої роботи на Волині

Художники з Варшави вперше виставили свої роботи на Волині

Сьогодні четверо польських митців Варшавського округу Спілки польських художників у Луцьку презентували свої роботи. Виставка пройшла за підтримки генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

Сьогодні, 7 травня, четверо польських митців Варшавського округу Спілки польських художників у Луцьку презентували свої роботи. Виставка пройшла за підтримки генерального консульства Республіки Польща у Луцьку. У виставковій галереї Волинської організації спілки художників представлено полотна Едіти Дзєрж, Анни Форицької-Путятицкої, Данути Навроцкої, Томаша Авдзейчика. Загалом 70 робіт. Як зазначив на відкритті виставки голова Волинської організації Спілки художників Володимир Марчук, такого масштабу експозиція проходить вперше на Волині. А також повідомив, що десять днів тому відкрилася виставка іконопису наших художників у Варшаві.

За словами віце-консула Республіки Польща Кшиштофа Савіцкі, це уже 17-та чи 18-та спільна робота з Володимиром Марчуком і тепер вона вийшла за межі пограниччя — Любліна чи Хелма.

— Добре, що про нашу співпрацю, культурний обмін уже дізналися і у столиці Польщі Варшаві, — сказав пан Савіцкі.

Загалом на виставці представлено найяскравіші роботи кожного із художників, споглядаючи які, відразу пізнаєш індивідуальний стиль і почерк кожного із митців.

Loading...