На житлове будівництво цього року дадуть 350 мільйонів

На житлове будівництво цього року дадуть 350 мільйонів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства отримає 350 мільйонів гривень на житлове будівництво.

Джерело: Відомості

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства отримає 350 мільйонів гривень на житлове будівництво. Про це повідомив керівник відомства Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів 29 лютого.

«Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» видатки на житлове будівництво загалом складають 1 мільярд 300 тисяч гривень, із яких Мінрегіону передбачено біля 350 мільйонів», – зазначив міністр.

Із останніх, за словами Анатолія Близнюка, 200 млн. грн. передбачено для будівництва (придбання) доступного житла. Ще 60 млн. грн. – на надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла. Ще 55 млн. грн. передбачається спрямувати на пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників.

«Додатково 34 мільйони закладено на збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Це з подальшим використанням зазначених коштів для надання пільгових кредитів молоді», – додав міністр будівництва.

Loading...