Обов’язковий техогляд машин хочуть повернути для усіх юросіб

Уряд хоче відновити обов’язкове проходження техогляду для автомобілів господарюючих суб’єктів. Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Джерело: Відомості

Уряд хоче відновити обов’язкове проходження техогляду для автомобілів господарюючих суб’єктів. Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, пише ТСН.

«На сьогоднішній день обов’язковому техогляду підлягають лише комерційні авто, які використовуються власниками для отримання вигоди. Уряд пропонує розповсюдити норму на всі суб’єкти господарювання. Тобто ТО стане обов’язковим для всіх юридичних осіб», — зазначив він.

На думку експерта, якщо таку постанову ухвалять, то ринок іномарок ще більше активізується, оскільки юрособи поспішать перед ТО оновити автопарк.

Нагадаємо, закон про скасування обов’язкового техогляду приватних автомобілів був прийнятий влітку минулого року. Тоді екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов (сьогодні Голова Ради міністрів Криму) заявив, що в результаті дії такого закону ДАІ недоотримає 500 млн. гривень щорічно, і тому уряд має знайти кошти для компенсації цих втрат. 

Loading...