У Луцьку знову заговорили про велосипедні доріжки

У Луцьку знову заговорили про велосипедні доріжки

У Луцьку знову заговорили про велосипедистів і створення для них відповідних зручностей.

Джерело: Відомості

У Луцьку знову заговорили про велосипедистів і створення для них відповідних зручностей. Громадська організація «Асоціація розвитку туризму Волині» та виконавчий комітет Луцької міської ради організували «круглий стіл» на тему «Розвиток велосипедної інфраструктури міста Луцька», щоб обговорити схему пропонованих майбутніх веломаршрутів, а також скласти план дій на найближчий період.

Начальних управління містобудування та архітектури міської ради Юрій Казмірук сказав, що під час реконструкції вулиць міста у проектній документації необхідно передбачати облаштування велосипедних доріжок. Зокрема у цьому році планується розпочати реконструкцію проспекту Волі від вулиці Шопена до вулиці Вавілова.

Начальник відділу екології міської ради Борис Сорока додав, що цьогоріч можна облаштувати велодоріжки у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Начальник управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Микола Іванюк наголосив, що важливим елементом у питанні розвитку велосипедної інфраструктури міста є надання відповідного комплексу послуг. Зокрема відкриття пунктів прокату велосипедів, облаштування стоянок велотранспорту біля адміністративних структур, торгівельних та розважальних закладів тощо.

На «круглому столі» визначили, що питанням розвитку велотранспорту в Луцьку буде займатися радник міського голови Володимир Пащенко. На наступне засідання запланували зібратися через місяць.

Loading...