Італія запровадила податок на видачу виду на проживання

Із сьогоднішнього дня в Італії починає діяти податок на видачу і продовження виду на проживання для іммігрантів. Для тих, хто планує пожити в країні від трьох місяців до року, новий податок вартуватиме 80 євро.

Джерело: Відомості

Із сьогоднішнього дня в Італії починає діяти податок на видачу і продовження виду на проживання для іммігрантів. Для тих, хто планує пожити в країні від трьох місяців до року, новий податок вартуватиме 80 євро. Тим, хто житиме в Італії більше року, доведеться викласти 200 євро, пише ТСН

Податок був включений до бюджетного закону ще урядом Сильвіо Берлусконі — за ініціативою тодішніх міністра внутрішніх справ і міністра економіки. Проте раніше дію закону було призупинено.

Останнім часом через боргову кризу у єврозоні та складну фінансову ситуацію в Італії, місцеве населення все частіше почало погоджуватись на брудну та нелегку роботу, якою раніше займатись переважно заробітчани, зокрема з України.

Як повідомлялось, результати опитування Expat Explorer, проведеного однією із найбільших у світі банківських груп HSBC показали, що заробітчани найбільше заробляють у Саудівській Аравії.

У перші рядки рейтингу країни, в яких емігранти почуваються найбільш комфортно, тобто отримують найбільшу віддачу від роботи, потрапили також Єгипет та Сінгапур.  

Loading...