Молодих науковців Волині запрошують на «фабрику»

В області стартує регіональний конкурс наукових робіт— «Фабрика креативних ідей». Проект розрахований на молодих науковців, які мають конкретні пропозиції для покращення соціально-еконмічного життя краю.

Джерело: Відомості

В області стартує регіональний конкурс наукових робіт— «Фабрика креативних ідей». Проект розрахований на молодих науковців, які мають конкретні пропозиції для покращення соціально-еконмічного життя краю.

Конкурс організовує благодійний фонд «Будуємо нову Волинь». Як розповів заступник голови облради Юрій Лобач, це вже другий проект для молоді. Першим був  «Молодий помічник депутата», в результаті якого 8 осіб стали помічниками депутатів в обласній міській радах.

Мета цього проекту — це в першу чергу дати можливість молоді втілити в життя свої ідеї, каже Юрій Лобач. За його словами, є велика кількість креативної молоді, яка має бажання що робити, але не завжди має на це можливості.

Ініціатор цього проекту радник голови Луцької райради Олександр Колтунович зазначає, що на створення проекту наштовхнуло те, що є велика кількість науковців, які пишуть про те, що і як має бути, але воно ніколи не втілюється у життя.

— Ми ставимо завдання поєднання таких речей як наука, влада та бізнес ,— зауважив Колтунович.

Проект буде розрахований на три вікові категорії. Перша — учні старших  класів шкіл та ліцеїв, друга — студенти, третя — аспіранти, викладачі, дослідники, вік яких не перевищує 35 років. Тематика наукових робіт має стосуватись таких галузей, як: енергетика, промисловість і виробництво, транспорт, інфраструктура і містобудування, екологія та соціальна сфера.

Організатори запевняють, що це не є вичерпний перелік тем, до розгляду експертів прийматимуться усі роботи, що пов’язані з розвитком області.

Заявки на участь в конкурсі прийматимуться з 11 січня по 29 лютого 2012 року.

Після подачі усіх заявок, конкурсна комісія відбере дев’ять найкращих робіт: по три в кожній категорії. Далі їх автори захищатимуть свої наукові роботи перед регіональною експертною радою, яка й визначить переможця та двох призерів.

Як розповів Олександр Колтунович переможці у кожній віковій категорії будуть нагороджуватись дипломами та отримають матеріальну винагороду: І місце— дві тисячі гривень, ІІ— 1500 гривень, ІІІ місце— одна тисяча гривень.

Координатор конкурс впевнений, що ідеї переможців реалізують і вони не лишаться на папері. Кошти на їх реалізацію виділятимуть або з благодійного фонду, або ж включатимуть проект у програму соціально-економічного розвитку області.

Loading...