У Володимир-Волинському районі починають будувати телевежу

У Володимир-Волинському районі починають будувати телевежу

У селі Дігтів Володимир-Волинського району збудують телевежу.

Джерело: Відомості

У селі Дігтів Володимир-Волинського району збудують телевежу. Своє бачення щодо майбутнього об’єкта висловив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Леонід Кирильчук: «Треба починати з визначення земельної ділянки та її меж, правового статусу. Цю земельну ділянку має одержати директор Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, як майбутній власник телевізійної вежі».

Під час наради в ОДА зазначили, що телевежу не випадково планують будувати у селі Дігтів, адже вона забезпечить максимальне покриття у містах Володимирі-Волинському, Устилузі та Нововолинську, а також – смт. Іваничі.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко зобов’язав профільних керівників у стислі строки підготувати необхідні документи для виділення земельної ділянки та розробити проектно-кошторисну документацію. «Нині в Україні відбувається заміна традиційного телебачення на цифрове, розвивається інформатизація та інформаційні технології, і, ми маємо  крокувати в ногу з часом, тому будівництво цього об’єкту є надважливим у нашому краї», - резюмував він.

Нагадаємо, що з 1 жовтня цього року на Волині розпочато трансляцію 30 телевізійних програм у цифровому форматі з шести передавальних станцій.

Loading...