Серфер випадково підкорив 27-метрову хвилю, встановивши рекорд

Серфер випадково підкорив велетенську хвилю заввишки з 10-поверховий будинок, побивши попередній світовий рекрд з серфінгу.

Джерело: Відомості

Відомий гавайський екстремал Гаррет Макнамара несподівано для себе встановив світовий рекорд в серфінгу, пише ТСН. Йому вдалося підкорити хвилю висотою 90 футів (27,5 метра) біля берегів португальського портового міста Назаре Каньйон. Він побив попередній рекорд, який належав Майку Парсонсу. У 2008 році той підкорив хвилю заввишки в 77 футів.

За словами його друга і напарника Ела Мінні, Гаррет випадково "зловив" гігантську хвилю заввишки з 10-поверховий будинок, однак не розгубився і проявив неабияку майстерність.

"Все було чудово - відмінна погода і хвилі, ми з Гарретом разом каталися на дошках, і тут я побачив, що він зловив найбільшу хвилю, яку тільки бачив у своєму житті", - заявив він.

"Більшість людей злякалося б, але Гаррет контролював ситуацію навіть в найнебезпечнішій ділянці, він був просто чудовий", - розповів Мінні.

"Після того як хвиля пройшла, море начебто заспокоїлося. Ми сиділи на березі і довго не могли прийти до тями після того, що сталося", - додав він.

44-річний Гаррет Макнамара вже багато років подорожує в пошуках хвиль-велетнів. Назаре Каньйон - його улюблене місце, тут море хвилюється особливо сильно через особливий рельєф гірського дна і сильний атлантичний вітер.
 

Loading...