Волиньстандартметрологія перевірила, що ми їмо

Фахівцями випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія» проведено за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності випробування 143 зразків харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави.

Джерело: Відомості

Фахівцями випробувального центру ДП «Волиньстандартметрологія», протягом першої половини жовтня цього року проведено за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності випробування 143 зразків харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави.

«У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 9 зразків, що складає 6.3 відсотка від загальної кількості перевірених», — йдеться на офіційному сайті відомства.

Це – ковбаса н/к «Краківська» в/с – завищена масова частка вологи, маргарин м’який «Бутербродний» – завищена масова частка транс-ізомерів олеїнової кислоти, чорниця заморожена – завищений вміст плісеневий грибів та дріжджів, сир м’який «Моцарелла» – виявлено рослинний жир, спиртова рідина – нехарактерний смак і аромат для горілки з різким смаком, масло селянське солодко вершкове – виявлено рослинний жир, спред солодко-вершковий «Дві корівки» – занижена масова частка молочного жиру, насіння сої – виявлено генетично модифікованої ДНК сої (більше 0.9%).

За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.


Loading...