До Євро-2012 на дорогах з’являться вказівники латиницею

Головні автомобільні дороги, якими переміщуватимуться учасники та гості турніру Євро-2012, буде облаштовано системою дорожніх знаків, на яких текстова інформація, окрім української, зазначатиметься ще й латинськими літерами.

Джерело: Відомості

Головні автомобільні дороги, якими переміщуватимуться учасники та гості турніру Євро-2012, буде облаштовано системою дорожніх знаків, на яких текстова інформація, окрім української, зазначатиметься ще й латинськими літерами. Про це повідомили у прес-служба міністерства інфраструктури

За допомогою таких інформаційних покажчиків іноземці без перешкод зможуть потрапити до готелів, стадіонів, баз відпочинку, аеропортів тощо.

Нині вся Україна готується до прийому уболівальників Євро-2012. Чотири українські приймаючі міста у підготовці до Євро-2012 реформують своє туристичне господарство та покращують інформаційну політику, орієнтуючись на європейських гостей.

Київ

Для комфорту гостей міста буде створена мережа з 20 туристично-інформаційних центрів у місцях найбільшого скупчення вболівальників. Необхідну інформацію різними мовами, зокрема німецькою, англійською, російською, вже почали виготовляти.

До 2012 року в центральній частині міста встановлять також 50 туристичних терміналів, світлових табло з картою міста для туристів, на якій зазначені місця розташування культурних об’єктів столиці.

На вулицях столиці дорожні знаки та інформаційних покажчики українською та англійською мовою – загалом понад 3000 знаків.

Донецьк

Міська влада створила Туристичний інформаційний центр міста, який займатиметься організацією екскурсій, наданням послуг гідів. В аеропорту, на залізничному і автовокзалах та на центральних вулицях міста запровадять мережу з 40 інтерактивних інформаційних терміналів. Також у місті оновлять і перекладуть англійською вказівники та назви вулиць.

До друку готується і серія інформаційних матеріалів різними мовами, які роздаватимуть туристам - карти, іміджеві журнали, путівники, буклети і презентаційні фотоальбоми.

Харків

Для туристів підготували путівник англійською мовою. Крім того, Харків створює веб-портал, який міститиме всю необхідну інформацію про туристичні можливості міста.

Львів

За останні три роки тут справді створено чимало туристичних продуктів, орієнтованих на європейського клієнта. Як результат - кількість гостей міста зросла на 30%. За новою програмою розвитку Львова планується збільшити їх число протягом наступних 5-10 років у 2-3 рази, перевищивши показник у 1 мільйон. В межах підготовки міста до Євро-2012 туризм визначено як стратегічний напрямок міста і його основну конкурентну перевагу.

Вперше в Україні тут розроблена за європейськими нормами система туристичного ознакування. Для хорошої орієнтації в місті та на його околицях розроблена система навігації та виготовлено різноманітні вказівники, таблички, дорожні знаки. У межах проекту «Створення туристично-інформаційної інфраструктури у Львові» видано інформаційні буклети чотирма мовами (англійська, польська, російська, українська) та кишенькові карти, які розповсюджуватимуться безкоштовно через мережу інфоцентрів. Для зручностей євровболівальників міська влада видала каталог українською та англійською мовами про об’єкти придорожнього сервісу Львівщини за напрямками руху учасників та гостей чемпіонату, включаючи готелі, ресторани, автозаправні станції, СТО, а також туристичні маршрути.

Loading...