70 луцьких вулиць не мають зовнішнього освітлення

70 луцьких вулиць не мають зовнішнього освітлення

Обласний центр Волині за рівнем освітлення вулиць практично не поступається сільським населеним пунктам.

Автор: Ірина Костюк / Джерело: Відомості

Обласний центр Волині за рівнем освітлення вулиць практично не поступається сільським населеним пунктам.

Про стан освітлення вулиць говорили на загальнообласній селекторній нараді. Як розповів начальник обласного управління промисловості Леонід Кирильчук, рівень оснащення вуличними світильниками по області становить 63,8%. Повністю або частково зовнішнє освітлення функціонує у 436 населених пунктах, у 645 роботи з встановлення або відновлення взагалі не розпочинались. Середній рівень освітлення в Ковельському районі (69,4%), Шацькому (66,4%), Старовижівському (64,9%), Ківерцівському (61,4%) та в Турійському (56%).

Найгірше освітлені Любешівський район — на 10,4%, Горохівський – на 13% та Локачинський – на 14%.

Вперше управлінням промисловості був проведений моніторинг освітлення в містах обласного підпорядкування. Найкраще освітлені вулиці Ковеля – на 97,8%,  найгірше – Луцьк, всього на 75,3%.

— Якщо вірити даним, які прийшли до управління з міст, то в Ковелі не вистачає 80 світильників, у Володимирі-Волинському не вистачає 246 світильників. Нововолинськ залишається без 300 світильників, Луцьку бракує близько трьох тисяч світильників, а протягом року заплановано встановити всього 50, - розповів Кирильчук.

Міський голова Луцька Микола Романюк зауважив, що проблема дійсно в обласному центрі є, адже 70 вулиць міста не мають проведеної мережі.

Loading...