З початку сезону збирання ягід прикордонники не пропустили 300 збирачів

Сезон збирання диких рослин, зокрема чорниці, у повному розпалі, повідомили у Держприкордонслужбі. Прикордонні наряди чи не щодня зупиняють наших співвітчизників, які намагаються порушити кордон.

Автор: Людмила Ткаченко / Джерело: Відомості

Сезон збирання диких рослин, зокрема чорниці, у повному розпалі, повідомили у Держприкордонслужбі. Прикордонні наряди чи не щодня зупиняють наших співвітчизників, які намагаються порушити кордон. Людей не зупиняє загроза штрафу. Причина одна: зібрані за сезон дикороси є чи не основним джерелом прибутку багатьох родин прикордоння улітку.

Так, тільки за минулу добу (23 червня) прикордонники відділу «Березове», що у Рокитнянському районі Рівненської області, в 11 випадках не допустили порушення українсько-білоруського кордону. Перетнути державний рубіж з метою збору чорниці, однієї з найкорисніших ягід, намагалися 94 українці — 54 дорослих та 40 дітей.

Всього з початку сезону збору дикоросів персоналом Державної прикордонної служби України повернуто 125 дорослих та 189 дітей, а білоруськими прикордонниками — 5 дорослих та 14 дітей. Також 23 червня білоруські прикордонники затримали двох дорослих та двох дітей, які збирали ягоди. Затриманих доставили в управління Пінського загону, стосовно них сьогодні буде прийнято правове рішення.

Loading...