У Грузії заборонили колишнім комуністам займати керівні посади

У Грузії заборонили колишнім комуністам займати керівні посади

Парламент Грузії схвалив так звану «Хартію свободи» — документ, що забороняє використання на території країни фашистської й комуністичної символіки.

Джерело: Відомості

Парламент Грузії схвалив так звану «Хартію свободи» — документ, що забороняє використання на території країни фашистської й комуністичної символіки. Як повідомляє «Обозреватель» з посиланням на інформагентство «Новости-Грузия», законопроект був прийнятий одноголосно.

Деякі положення «Хартії» набувають чинності відразу, інші — з 1 січня 2012 року.

Крім заборони на символіку, закон вводить обмеження для людей, які в минулому працювали в радянських спецслужбах, які займали керівні пости в компартії й комсомольській організації. Відтепер їм заборонено працювати в Раді безпеки, адміністрації президента, апараті парламенту й багатьох інших органах влади. Ці люди не можуть більше працювати суддями й займати керівні посади у вузах.

Також «Хартія свободи» регулює питання безпеки стратегічних об’єктів і руху фінансових потоків через кордон. Зокрема, грузинські банки зобов’язали інформувати правоохоронні органи про великі грошові перекази з-за кордону, щоб можна було запобігати фінансуванню терористичних організацій та інших злочинів.

Loading...