На всіх реакторах японської АЕС «Фукусіма-1» можуть розплавитися паливні стрижні

На всіх реакторах японської АЕС «Фукусіма-1» можуть розплавитися паливні стрижні

Влада Японії заявляє про високий ступінь ймовірності розплавлення паливних стрижнів на всіх трьох реакторах АЕС «Фукусіма-1».

Джерело: Відомості

Влада Японії заявляє про високий ступінь ймовірності розплавлення паливних стрижнів на всіх трьох реакторах АЕС «Фукусіма-1». Проте генеральний секретар кабінету міністрів Юкіо Едано підкреслив, що навіть найгірший сценарій не передбачає повторення «чорнобильської катастрофи» на атомному комплексі у «Фукусімі».

За інформацією японського уряду, у даний час рівень радіації навколо АЕС «Фукусіма-1», де раніше стався витік, не має прямої загрози для життя людей, повідомляє місцеве інформагентство Jiji, яке цитує «Дзеркало тижня».

Раніше повідомлялося, що на другому реакторі АЕС «Фукусіма-1» у певний момент вода спала нижче паливних стрижнів, що викликало загрозу їхнього перегріву. Оператор станції Tokyo Electric Power Co. екстрено заливає реактор морською водою, що також небезпечно, оскільки може призвести до підвищення тиску в реакторі і вибуху.

За останніми даними, у результаті землетрусу і цунамі в Японії загинули або зникли безвісти понад 5 тис. осіб. Як повідомлялося,у п'ятницю, 11 березня, в Японії стався сильний землетрус магнітудою 9.

Loading...