Глобальне потепління принесе Україні засухи і туристів

Глобальне потепління принесе Україні засухи і туристів

Британські метереологи спрогнозували, що у цьому сторіччі середня температура в Україні виросте на 5-8 градусів. Це призведе до засух і злив.

Джерело: Відомості

Британські метереологи спрогнозували, що у цьому сторіччі середня температура в Україні виросте на 5-8 градусів. Це призведе до засух і злив. До такого висновку прийшли експерти національної метеорологічної служби Великобританії, висновки яких були представлені в Києві.

Як повідомляє «КоммерсантЪ-Украина», британські експерти зазначають, що їх дослідження є одним з небагатьох, яке оцінює ситуацію з кліматом саме в Україні, оскільки раніше вивчалася ситуація в цілому по Європі.

Згідно з результатами дослідження, у цьому столітті в Україні середня температура повітря підвищиться на 5-8 градусів, що призведе до скорочення морозного і сніжного періоду в середньому на 50 днів. Кліматичні зміни призведуть до опадів у вигляді злив в холодну пору року і збільшення засух улітку.

У глобальному потеплінні британські метеорологи бачать загрозу життєдіяльності людей і прогнозують зростання захворювань серцево-судинної системи і дихальних шляхів, а також смертей літніх людей від теплових ударів. Передбачається, також, що потепління матиме серйозний вплив на виробництво електроенергії.

Також у доповіді зазначається про те, що ситуація з лісами та водними ресурсами в Україні може стати загрозливою.

Британські метеорологи прогнозують зміну врожайності і перерозподіл сільськогосподарських угідь з південних і східних територій на північ країни, а також збільшення потреби у зрошенні земель. Вони також допускають скорочення площі лісів в Україні і збільшення кількості лісових пожеж.

Чи не єдиною сферою життя, на якій глобальне потепління може позначитися позитивно, виявився туризм. На думку британських експертів, у міру того як інші території, наприклад середземноморське узбережжя, стануть менш привабливими для туристів через ризики повеней у зв'язку зі змінами клімату, турпотік до України буде значно зростати.

Loading...