Вітчизняне тваринництво уряд підтримає на 2 мільярди гривень

Вітчизняне тваринництво уряд підтримає на 2 мільярди гривень

Кабінет Міністрів України налаштований відновлювати потенціал вітчизняного сільськогосподарського виробництва. Так, уряд уже затвердив порядки використання бюджетних коштів двадцяти трьох бюджетних програм підтримки агропромислового комплексу.

Джерело: Відомості

Кабінет Міністрів України налаштований відновлювати потенціал вітчизняного сільськогосподарського виробництва. Так, уряд уже затвердив порядки використання бюджетних коштів двадцяти трьох бюджетних програм підтримки агропромислового комплексу. А сьогодні, 2 березня, на засіданні Кабміну мають приймати порядок стимулювання державою (шляхом часткового відшкодування вартості) спорудження нових тепличних комплексів для овочів, що вирощуються у закритому ґрунті, та розсади овочевих культур.

Крім того, поточного року змінено непряму підтримку тваринницької продукції на пряму бюджету дотацію для нарощування поголів’я худоби.

Як повідомив, прем'єр-міністр Микола Азаров, за голову племінної худоби держава доплачуватиме с/гпідприємствам до 1 900 гривень; племінної репродуктивної худоби – до 1000 гривень за голову; товарної худоби – до 600 гривень за голову.

При закупівлі корів у населення держава компенсує до 7 гривень за 1 кілограм живої ваги. За реалізоване молоко населенню буде доплачуватися по 30 копійок за кілограм, а сільгосппідприємствам - по 35 копійок. Також держава буде відшкодовувати громадянам витрати на закупівлю установки індивідуального доїння (максимум до 5000 гривень за одиницю).

За проданий на переробку молодняк великої рогатої худоби підвищених вагових кондицій – буде доплачено по 1,5 грн. за кілограм живої ваги; за свиней – 1 грн. за кілограм живої ваги.

«У цілому на таку підтримку уряд спрямує понад 2 млрд. гривень», - заявив Азаров.

Loading...