В Луцьку людей з гуртожитку хочуть викинути на вулицю

До редакції газети «Відомості» надійшов відкритий лист від мешканців луцького гуртожитку по вулиці Сагайдачного. Публікуємо без скорочень.

Джерело: Відомості

До редакції газети «Відомості» надійшов відкритий лист від мешканців луцького гуртожитку по вулиці Сагайдачного. Публікуємо без скорочень.

«Ми, мешканці гуртожитку на вулиці Сагайдачного, 1 у місті Луцьку, змушені звернутись до Вас за громадською підтримкою у захисті наших конституційних прав, бо до цього часу з вини колишнього високопосадовця, заступника міністра фінансів Голєва Миколи Кузьмовича, багатоповерховий будинок в м. Луцьку на вул. Сагайдачного, 1, де ми мешкаємо зі своїми сім’ями, знаходиться у незаконному володінні. З цієї причини 25 сімей, що проживають у цьому будинку, вже більше 13 років находяться у безправному стані під щоденною загрозою незаконного виселення зі своїх квартир.

Коротко окреслимо суть проблеми. На підставі трудових відносин із державним підприємством «Волиньрембуд», яке в 1994 році під час приватизації було перетворене у ВАТ «Волиньрембуд», ми отримали житло на підставі ордерів, які нам видало підприємство «Волиньрембуд» у гуртожитку в м. Луцьку на вул. Сагайдачного, 1.

Згідно з договором міни від 23.10.1996 року, Голєв Микола Кузьмович, який у той час був головою правління КБ «Волиньторгінвестбанк» і власником значного пакету акцій «Волиньрембуду», використовуючи своє впливове становище на керівництво «Волиньрембуду» за рахунок свого пакету акцій підприємства, незаконно виміняв багатоповерховий гуртожиток площею 2177,7 кв. м разом із людьми, які там проживають, на 1009 акцій, емітентом яких є вказане підприємство. Згідно з п.3 вказаного договору, сторони оцінили 1009 акцій у загальну суму 1009 грн., а багатоповерховий будинок – у суму 50471,4 грн. (чи не для того, щоб не платити податки?).

При цьому сторони домовились обмін здійснити без грошової доплати. Після того, як Голєв М.К. виміняв собі гуртожиток (разом із його мешканцями), він уклав договір купівлі-продажу від 23.04.1997року і продав цей гуртожиток (разом із його мешканцями) за 200 000 грн. ТОВ «Лізинг та Нерухомість» (припускаємо, що ТОВ «ЛН» було пов’язане з Голєвим М.К.). При цьому, згідно з кредитними угодами № 068 від 30.04.1997р. та № 149 від 28.08.1997р., ТОВ «ЛН» отримало кредит у тому ж КБ «Волиньторгінвестбанк», щоб розрахуватися з Голєвим М.К. – тодішнім головою правління КБ «Волиньторгінвестбанку».

Наскільки нам відомо, заставою для отримання кредиту був той самий гуртожиток на вулиці Сагайдачного, 1. Але, очевидно, що в цьому випадку банк змушений був погодитись із заставною оцінкою вартості гуртожитка не 1009 грн. чи 50471,4 грн., а в суму, яка становить не менше 400000 грн. (згідно заставних банківських вимог).

Тут постає питання: наскільки «талановитою» людиною є колишній чиновник, заступник міністра фінасів Голєв Микола Кузьмович, наскільки він дбає про власну кишеню, наскільки йому байдужі люди, які багаторічною працею заробили маленькі кімнатки в гуртожитку? Цікаво, чи такою ж «талановитою» людиною він був, обіймаючи державні посади в податковій адміністрації України та Міністерстві фінансів України?! Чи не зацікавила б ця інформація відповідні служби?

Територільне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку у відповідь на нашу скаргу перевірило викладені факти і підтвердило, що Голєв Микола Кузьмович виміняв гуртожиток із порушенням Закону України «Про господарські товариства». Згідно зі ст. 32 вищезазначеного закону, акціонерне товариство має право викуповувати у акціонера оплачені ним акції тільки за рахунок сум, що перевищують статутний фонд, а Голєв М.К., всупереч закону, виміняв гуртожиток якраз за власні акції ВАТ «Волиньрембуд».

Згідно зі ст. 48 Цивільного Кодексу України, договір міни повинен бути визнаний недійсним, як такий, що не відповідає закону. На час укладання договору міни ця «талановита» людина Голєв М.К. займав посаду голови правління КБ «Волиньторгівестбанк». Банк на той час мав ліцензію Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на право здійснення діяльності з випуску та обігу цінних паперів і ця «талановита» людина, голова правління банку Голєв М.К., за посадою достовірно знав, що укладає вищезазначений договір міни, порушуючи закони України.

Вже більше 10 років за захистом своїх прав ми звертаємось у різні інстанції, у тому числі до Адміністрації Президента, Генеральної прокуратури, ДПА України, МВС України, до обласної прокуратури, судових інстанкцій. І лише зараз, 24 грудня 2010 року, в Луцькому міськрайонному суді за позовом Луцької міської ради, представником якої є прокурор міста Луцька в інтересах держави та територіальної громади м. Луцька буде слухатися справа про визнання договору міни від 23.10.1996 року недійсним, договору купівлі-продажу будинку від 23.04.1997 року недійсним та витребування гуртожитку з чужого незаконного володіння. А відповідачами по цій справі є:

1. ВАТ «Волиньрембуд», голова правління – Тіунов Едуард Віталійович, підлеглий Голєва Миколи Кузьмовича ще з «гарячих» 90-х років;

2. «Талановита» людина Голєв Микола Кузьмович, колишній високопосадовець, заступник міністра фінансів України;

3.ТОВ «Лізинг та Нерухомість», а також третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача – ОСББ «Вікторія».

24.12.2010р. о 11 год. відбудеться судове засідання в приміщенні Луцького міськрайонного суду на вул. Сенаторки Левчанівської, 1. Просимо Громаду Луцька і всіх небайдужих до нашої біди людей, засоби масової інформації прийти на відкрите судове засідання, щоб підтримати нас своєю присутністю у важкій боротьбі з незаконними діями колишнього високопосадовця, ініціатора незаконної оборудки Голєва Миколи Кузьмовича. Просимо суд принципово та неупереджено розібратись у цій справі та винести справедливе рішення, не залишити нас та наші родини без житла заради незаконного збагачення одного сімейства ГОЛЄВИХ.

Сподіваємось, що після цієї публікації відповідні компетентні органи належним чином розслідують вищезазначені порушення колишнього державного службовця Голєва Миколи Кузьмовича, дадуть належну оцінку його діям. Бо на нашу думку, колишній високопосадовець Голєв М.К.,  використовуючи своє службове становище, 13 років різними важелями впливу стримував винесення справедливого рішення, тримаючи нас і наші сім»ї у безправному стані під щоденною загрозою виселення нас і наших сімей із наших помешкань.

А також надіємось, що такі люди, як Голєв М.К., ніколи не будуть працювати на державній службі, бо згідно зі ст. 5 ЗУ «Про державну службу», державний службовець зобов’язаний не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця».

З повагою та надією на справедливе рішення мешканці гуртожитку на вул. Сагайдачнного, 1 у м. Луцьку. (всього 14підписів).

Loading...