Верховний Суд України судитиметься з Кабміном

Верховний Суд України судитиметься з Кабміном

Верховний Суд подає позов до Кабінету Міністрів. Суд вимагає визнати незаконною передачу будинків, орендованих Верховним Судом, новоствореному Вищому спеціалізованому суду по розгляду цивільних і кримінальних справ.

Джерело: Відомості

Верховний Суд подає позов до Кабінету Міністрів. Суд вимагає визнати незаконною передачу будинків, орендованих Верховним Судом, новоствореному Вищому спеціалізованому суду по розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Глава Верховного Суду Василь Онопенко пообіцяв звернутися до Президента з проханням скасувати відповідне розпорядження Кабінету Міністрів.

«Я проситиму Президента скасувати розпорядження Кабміну як таке, яке суперечить Конституції й законам України», — сказав Онопенко на прес-конференції.

Він підкреслив, що земля, на якій перебувають будинки по вулиці Пилипа Орлика, 4 і 4а в Києві, орендується Верховним Судом, і без його згоди її не можна передавати іншим судам.

Онопенко також відзначив, що якщо Президент погодиться з його доводами й скасує урядове розпорядження, то позов буде відкликаний.

Вищий спеціалізований суд по розгляду цивільних і кримінальних справ було створено 1 жовтня нинішнього року указом Президента. Головою суду призначений народний депутат-регіонал Леонід Фесенко.

Loading...