Регіонали вимагають узаконити полювання в заповідниках

Регіонали вимагають узаконити полювання в заповідниках

Депутати від Партії регіонів пропонують дозволити полювання в біосферних заповідниках. Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді

Джерело: censor.net.ua

Депутати від Партії регіонів пропонують дозволити полювання в біосферних заповідниках. Відповідний законопроект уже зареєстрований у Верховній Раді.

Авторами ідеї є нардепи Володимир Макеєнко і Леонід Клімов. Вони пропонують скасувати обмеження на полювання в одній із трьох зон біосферного заповідника — зоні антропогенних ландшафтів.

На відміну від власне заповідної й буферної зон, зона антропогенних ландшафтів включає території традиційного землекористування, лісокористування, водокористування, місць поселення, рекреації й інших видів господарської діяльності. 21 січня 2010 року в базовий закон про природно-заповідний фонд були внесені виправлення, якими в цій зоні заборонялося полювання.

Депутати пропонують норму про заборону полювання вилучити. При цьому парламентарії посилаються на права громадян, зокрема на право власності на мисливські тварини. Крім того, нардепи пропонують подумати про майбутні прибутки від продажу ліцензій.

«Легалізація полювання на даній території дозволить знизити обсяг нелегального полювання й браконьєрства, а також стане одним із джерел поповнення бюджету органів влади відповідного відомства через видачу ліцензій», — говориться в пояснювальній записці до законопроекту.

Loading...