Завтра в Україні починається передвиборча агітація

Завтра в Україні починається передвиборча агітація

Згідно із законом, сьогодні, 4 жовтня, завершується висування кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільського, селищного й міського голів по одномандатних мажоритарних округах. А вже завтра кандидати офіційно зможуть почати агітацію.

Джерело: Відомості

В Україні триває підготовка до місцевих виборів. Згідно із законом, сьогодні, 4 жовтня, завершується висування кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільського, селищного й міського голів по одномандатних мажоритарних округах. А вже завтра кандидати офіційно зможуть почати агітацію.

Тим часом у суботу, 2 жовтня, територіальні виборчі комісії завершили приймання документів від політичних сил, що вирішили поборотися за пости мерів і місця в міських і обласних радах, повідомляє «Коммерсантъ-Україна».

Як відзначає видання, у деяких великих містах, таких як Одеса й Львів, очікується боротьба місцевих лідерів із представниками Партії регіонів. У Харкові й Донецьку результати виборів мерів можна вважати передбачуваними.

В Одесі статус кандидатів у мери одержали вісім людей. Головними претендентами вважаються діючий мер Едуард Гурвіц, висунутий партією «Фронт змін», і глава Антимонопольного комітету Олексій Костусєв, який балотується від Партії регіонів.

Боротьба між місцевим і партійним лідерами очікується й у Львові, де зареєстровано дев’ять кандидатів на пост міського голови. Незадовго до закінчення реєстрації діючий мер Андрій Садовий вийшов з партії «Наша Україна» і пішов на вибори від Республіканської християнської партії. Одним з його головних суперників вважається керівник львівської облорганізації ПР Петро Писарчук.

На посаду мера Донецька претендують три кандидати: діючий мер Олександр Лук’янченко, якого висунула ПР, глава донецької міської громадської приймальні ВО «Батьківщина» Сергій Анікушин і керівник обласної організації партії «Єдиний центр» Андрій Амбросенок. У цій трійці фаворитом вважають саме Лук’янченко, який займає посаду міського голови з 2002 року.

Головним претендентом на пост мера Харкова є кандидат від ПР, виконуючий обов’язки міського голови, глава міської партійної організації Геннадій Кернес. Його головним конкурентом стане колишній харківський губернатор, голова облорганізації ВО «Батьківщина» Арсен Аваков, висунутий цієї партією. Аваков прогнозує, що кампанія буде складною, оскільки, за його словами, у Харкові опозиційні сили перебувають під серйозним тиском.

«Умовно кампанії будуть проходити за трьома сценаріями, — вважає глава Комітету виборців України Олександр Черненко. — Є міста, де немає особливої конкуренції і є явні лідери: це Вінниця, Донецьк, Черкаси. Друга категорія: є лідер, але зберігається інтрига. Така ситуація, зокрема, у Львові, Миколаєві й Луганську. А є міста, де інтрига збережеться до останнього дня, оскільки там кілька рівносильних кандидатів, які володіють ресурсами. Запеклою буде боротьба в Одесі, Івано-Франківську, Луцьку, Кіровограді».

Loading...