Особливості сучасного кредитування

Особливості сучасного кредитування

Кредит – це позика, яку одна сторона, відома як кредитор, надає іншій стороні, відомій як позичальник, за умови повернення позиченої суми.

Джерело: Відомості

Кредит – це позика, яку одна сторона, відома як кредитор, надає іншій стороні, відомій як позичальник, за умови повернення позиченої суми. Разом з тим, позичальник має повернути не лише позику, а й сплатити відсотки. Взяти кредит можна в банку, в мікрофінансовій організації чи навіть у приватної особи.

Обираючи кредит, позичальник обговорює:

  1. Суму кредитування – гроші, які отримує від кредитора.

  2. Відсотки – ціна за користування позиченими коштами. Вони мають вигляд конкретної ставки, яку позичальник зобов’язаний сплачувати з основною сумою чи її частиною.

  3. Умови повернення – строки та інші важливі вимоги, яких варто дотримуватися. Позичальник повинен повернути кредиторові позичені кошти в конкретній сумі й у визначений час.

  4. Забезпечення у вигляді нерухомості, машини чи інших цінностей, які є гарантом повернення позики.

Кредит є корисним інструментом для фінансового планування та досягнення поставлених цілей. Він також може бути пов’язаний з певними ризиками, як от прострочення термінів виплат. Перш ніж брати кредит, важливо ретельно розглянути всі його умови та проаналізувати свої можливості, адже позику доведеться повернути й, бажано вчасно, щоб уникнути зайвих витрат.

Переваги кредитування

Певні ризики для позичальника зовсім не спонукають його відмовитися від кредитування, адже, якщо виконувати умови угоди, то послуга може бути цілком вигідною та абсолютно безпечною. Вона надає людям можливість придбати великі товари такі як побутова техніка, автомобіль, квартира, або шанс скористатися затратними послугами, наприклад, розрахуватися за навчання. Це не просто і, середньостатистичний споживач рідко має достатньо готівки на руках, щоб дозволити собі подібні витрати.

Кредитування є дуже гнучким, адже кредити відрізняються умовами й термінами погашення. Вони відповідають фінансовим потребам та можливостям позичальника. Ця позика може бути витрачена як на придбання товару, так і на розширення бізнесу. Вона дозволить придбати нове обладнання чи запустити новий проект. Позичена сума може знадобитися й для виходу з будь-якої кризової ситуації. З її допомогою легко покращити кредитну історію, що неодмінно відбудеться в разі дотримання умов угоди та вчасного розрахунку за зобов’язаннями. Це відкриє перспективи у вигляді подальшої позики на більш тривалий час чи більшу суму.

Щоб залучити клієнтів, деякі кредитні організації дозволяють кредитуватися на спеціальних умовах. Вони пропонують низькі відсоткові ставки, безкоштовні періоди погашення та інші бонуси. Як правило, це розповсюджується на нових позичальників. Користуйтеся кредитами безпечно, обираючи їх на bystrocash.com.ua. Завжди враховуйте свої можливості та потреби.

Loading...