Як перемогти втому і відчути себе щасливим

Як перемогти втому і відчути себе щасливим

Пропонуємо список десяти ефективних способів, як позбутися від втоми.

Джерело: Відомості

У людей нерідко виникає стан спустошеності, розбитості, відчувається сильна втома, яка заважає зі звичним завзяттям і ентузіазмом взятися за повсякденні обов'язкові і навіть улюблені справи.

Пропонуємо список десяти ефективних способів, як позбутися від втоми.

Релаксація

Неспокійний спосіб життя стомлює. Навчіться керувати своїм стресом. Знайдіть для себе час для техніки релаксації, такі як медитація або йога.  І ви відчуєте, як з кожним днем ​​до вас буде повертатися сила, бадьорість, а втома зникне без сліду.

Ароматерапія

Ще один ефективний спосіб позбутися втоми полягає у використанні ароматичних масел, таких як масло перцевої м'яти і лайма.

Харчуйтеся регулярно

Пропуск прийому їжі може привести до зниження рівня цукру в крові. Їжте багато овочів і фруктів, в яких міститься найбільша кількість глюкози: ягоди, сливу, кавун, гарбуз, білокачанну капусту, інжир, солодкі яблука, а також мед. Зменшіть кількість їжі з високим вмістом жирів, цукру і солі.

Активний спосіб життя

Напевно, найменше, що б ви хотіли робити під час втоми, це займатися спортом. Але люди, які фізично активні, менше страждають від перевтоми в порівнянні з малорухомими людьми. Вправи сприяють гарному насиченню киснем і покращують кровообіг, що дозволяє відчувати себе більш енергійним. Фізична активність хороший спосіб перемогти сонливість і втому.

Висипайтеся

Частою причиною втоми є недосипання або безсоння. Намагайтеся спати не менше 8 годин. При безсонні для того, щоб швидше заснути, ви повинні думати про хороші моменти у вашому житті, зосередитися на своєму диханні, або мовчки повторити молитву або якусь заспокійливу фразу. Люди, які дозволяють собі добре поспати, отримують більше сил, а також зміцнюють здоров'я, тим самим продовжуючи своє життя. Але і від пересипання ви можете відчувати себе розбитим весь день.

Свіже повітря і досить освітлення

Втома і перевтома також можуть виникнути через погане освітлення і недостатню кількість кисню в приміщенні, де ви можете перебувати весь день. Ковток свіжого повітря, особливо рано вранці, дуже корисний для здоров'я і значно додає енергії. Здійснюйте короткі прогулянки на вулиці між перервами на роботі чи навчанні. Зробіть глибокий вдих, щоб підбадьорити своє тіло, розум і отримати заряд енергії.

Пийте більше рідини

Нестача води в організмі сильно знижує фізичну працездатність. Дослідження вчених показують, що спортсменам, які п'ють мало рідини, важче справлятися з такими завданнями, як, наприклад, підняття важких предметів на тренуванні. Зневоднення організму викликає втому, зменшує настороженість і концентрацію навіть для людей, які роблять роботу тільки по дому.

Пийте менше кави

Будьте обережні з кофеїном, так як його надлишок приведе до тривожності, дратівливості і зниження активності.

Скиньте зайву вагу

Навіть невелике зниження жиру покращує настрій, якість життя і надає бадьорість. Більшість експертів для кращої втрати зайвих кілограмів рекомендують урізати розміри порцій і приймати тільки збалансовану їжу, що складається зі свіжих фруктів, овочів, складних вуглеводів (таких як коричневий рис або зернові), вареного м'яса птиці та риби.

Придивіться до свого здоров'я

Втома є причиною деяких захворювань, таких як анемія, діабет, захворювання нирок і щитовидної залози. Якщо ви приймаєте будь-які ліки, це також може бути причиною втоми, тому проконсультуйтеся з лікарем.

Loading...