Волинянка Майя Москвич здобула перемогу на змаганнях "Ігри Нескорених"

Волинянка Майя Москвич здобула перемогу на змаганнях "Ігри Нескорених"

Спортсменка з Волині виборола одразу дві золоті нагороди.

Джерело: Відомості

Волинянка Майя Москвич в м. Сідней (Австралія) на змаганнях "Ігри Нескорених" виборола одразу дві золоті нагороди - перша у командній стрільбі з лука разом з Андрієм Усачем та Сергієм Шимчаком. Другу золоту нагороду Майя здобула в індивідуальній стрільбі з лука.

Довідково:

«Ігри нескорених» – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів держав – членів НАТО та стратегічних партнерів Альянсу, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку.

З 20 по 27 жовтня 2018 року відбуваються міжнародні змагання «Ігри Нескорених» у м. Сідней, Австралія. У змаганнях у беруть участь збірні команди військових Афганістану, Австралії, Канади, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Іраку, Італії, Йорданії, Нідерландів, Нової Зеландії, Великої Британії, США, Румунії, Польщі та України. Країни-учасниці Ігор Нескорених 2018 року змагаються у таких дисциплінах: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, велоспорт на шосе, веслування на тренажерах, екстремальне керування від Jaguar Land Rover, регата, вітрильний спорт, волейбол сидячи, баскетбол у візках, регбі у візках.

Майя Москвич єдина та перша жінка  у складі збірної команди України, яка взяла участь у змаганнях «Ігри Нескорених».

Москвич Майя Юріївна – член національної збірної команди Ігор Нескорених, активістка волинського Євромайдану, член молодіжної громадської організації «Національний альянс», доброволець, боєць АТО.

Народилася 29 грудня 1989 року в селі Нічогівка Маневицького району на Волині. Освіта вища. Закінчила Волинський державний коледж технологій, бізнесу та права і Луцький національний технічний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка». Працювала бухгалтером в обласному центрі національно-патріотичного виховання. У 2013 році стала його директором.

У 2009 році долучилася до організації «Національний альянс», у 2013 році очолила організацію.

Майя воювала на сході України протягом трьох років у складі кількох батальйонів. У 2014 році пішла добровольцем в АТО у складі батальйону Національної гвардії імені генерала Сергія Кульчицького. Згодом служила в розвідувальному батальйоні «Гарпун». У 2015 році підрозділ розформували. Його бійці ввійшли до полку поліції особливого призначення «Миротворець», звідки Майя звільнилася через стан власного здоров’я.

Постійна увага близьких, спілкування з тренерами та побратимами, а також наполегливі тренування допомогли відновитись. У березні 2018 року брала участь у відборі до складу збірної команди України Ігор Нескорених, що проходив у місті Львові.

Після спортивних тестувань Москвич Майя стала членом Національної збірної команди України Ігор Нескорених та єдиною жінкою в команді.

Вітаємо Майю Москвич з високим досягненням і перемогою!

Loading...