СБУ викрила ділків, які видавали підроблені сертифікати якості на авіадвигуни

СБУ викрила ділків, які видавали підроблені сертифікати якості на авіадвигуни

Комплектуючі, необхідні для ремонту, викрадали на авіазаводі.

Джерело: Відомості

Групу ділків, які організували нелегальний ремонт цивільних та військових авіаційних двигунів і видавали на них підроблені сертифікати якості відомого запорізького авіапідприємства, викрила Служба безпеки України спільно з поліцією, повідомляє прес-центр СБУ.

Авіамайстерня розміщувалася в гаражі. Клієнтів шукали посередники, які переконували, що ремонт двигунів відбуватиметься на заводі. Проте, на заводі лише викрадали комплектуючі, необхідні для ремонту.

У «майстрів» не було відповідної кваліфікації та ліцензії на проведення ремонтних робіт авіаційної техніки. Тим самим створювалося реальне підґрунтя для авіакатастроф, що могло стати підставами для компрометації запорізьких підприємств-розробників та виробників авіаційної техніки, а також завдати шкоди державним інтересам України.

Під час обшуків у помешканнях та гаражі зловмисників співробітники СБУ вилучили відремонтований двигун, який встановлюється на військових гвинтокрилах «Мі-8» та «Мі-24», чимало агрегатів та комплектуючих, викрадених з авіапідприємства, печатки комерційних структур з ознаками фіктивності, бланки, формуляри до авіаційної техніки, підроблені сертифікати якості, а також приладдя для виготовлення підроблених номерів авіаційних двигунів.

Також правоохоронці вилучили у ділків авіакомплектуючі загальною вартістю понад чотири мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. 

Loading...