Олег Ляшко: ООН або буде реформована, або безславно згине

Олег Ляшко: ООН або буде реформована, або безславно згине

Вчора, 24 жовтня, світ відзначав 71 річницю заснування ООН.

Джерело: Відомості

Свій 71-й день народження ООН зустрічає «як немічна бабця, уражена безсиллям та хворобами», вважає очільник «Радикальної партії» Олег Ляшко.

Міжнародна спільнота постала перед фундаментальною проблемою — неадекватністю Організації Об’єднаних Націй сучасним світовим викликам. Створена понад 70 років тому як головна міжнародна інституція з підтримки миру і порядку в світі, ООН за своєю структурою, повноваженнями та механізмом прийняття рішень демонструє свою безпомічність перед лицем сучасних небезпек та загроз, пише опозиційни політик на Офіційній сторінці Радикальної партії.

Політика умиротворення агресора, якої де-факто дотримується ООН щодо Росії, зокрема щодо її агресії та воєнних злочинів у Грузії, Україні та Сирії, свідчить про безсилість та недієздатність цієї організації, вважає Ляшко.

«Безславний кінець Ліги націй добре відомий. Політика потурання нинішньому міжнародному хулігану та агресору — путінській Росії — може зрештою спричинити такий же безславний кінець і сьогоднішній ООН. Хвороба безсилості та немічності може зрештою виявитися для ООН смертельною.

Організація Об’єднаних Націй, особливо її Рада Безпеки, мають бути реформовані, щоб світ знову не поринув у хаос, де панує право сильного», — вважає політик.

Нагадаємо, Організація Об’єднаних Націй (ООН) була заснована 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско.

Loading...