Вчені: права рука допоможе визначити ризик раку шкіри

Вчені: права рука допоможе визначити ризик раку шкіри

Нова методика британських дослідників дозволяє легко виявити схильність людини до меланоми.

Джерело: Відомості

Дослідники Королівського коледжу в Лондоні розробили абсолютно новий метод діагностики, який тепер може бути використаний у всіх лікарських інстанціях для визначення схильності людини до онкології. Втім, ця методика настільки проста, що її може використовувати і будь-який в домашніх умовах, повідомляє агентство “Азертадж”

Для цього достатньо підрахувати кількість родимих плям на своїй правій руці. І на всій площі від плеча до кисті. Кількість родимок, як випливає з доповіді дослідників Королівського коледжу в Лондоні, дозволяє оцінити ризик розвитку раку шкіри. Простіше кажучи, меланоми. Якщо невусів більше 11 — то це говорить про те, що на всьому тілі їх кількість перевищить сотню. А це, на думку фахівців, вже є індикатором ризику захворювання на меланому, яка розвивається внаслідок аномальних змін родимих плям.

Дослідники пояснюють, що кількість невусів на тілі і раніше визнавалося одним з найбільш важливих маркерів ризику розвитку раку шкіри. Однак яку саме кількість родимок можна вважати небезпечною, ніхто сказати не міг.

І ось тепер фахівці в ході дослідження з'ясували, що сто родимих ​​плям по всьому тілу — це вже привід поставитися до здоров'я з особливою уважністю, і про всяк випадок перевіритися в лікаря.

В ході огляду в лікаря перевірити все тіло пацієнта — дуже трудомісткк і майже нереальне завдання (принаймні під час первинних прийомів). І в такому випадку права рука дає найточніший показник загального числа родимок по всьому тілу.

Саме це було встановлено в ході досліджень.

Як вважають дослідники, висновки нової методики діагностування допоможуть лікарям швидко і точно визначати пацієнтів, яким потрібна особлива увага і поглиблена діагностика.

Loading...