На хабарі спіймали керівника департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції Полтавщини

На хабарі спіймали керівника департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції Полтавщини

Співробітники СБУ викрили на хабарництві керівника департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Полтавській області.

Джерело: Відомості

Правоохоронці встановили, що чиновник для отримання «замовлень» створив мережу посередників  з колишніх держслужбовців, які працювали в сфері надання та оформлення документів у містобудівній діяльності, повідомляє прес-центр СБУ.

Через них посадовець систематично отримував гроші з фізичних та юридичних осіб за реєстрацію декларації про початок будівництва та про готовність об’єктів до експлуатації. Оперативники спецслужби затримали керівника департаменту разом з посередником, який виявився колишнім заступником начальника одного з Управлінь Полтавської ОДА, у кав’ярні в обласному центрі. Зловмисники отримували 13 тисяч гривень від місцевого мешканця за реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

Викриттю протиправного механізму правоохоронцям сприяли працівники сектору з питань запобігання та виявлення корупції Державної архітектурно-будівельної інспекції України. На сьогодні ініційована перевірка понад 900 декларацій, зареєстрованих протягом 2016 року.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. 

Loading...