Ожиріння викликає 13 різних форм раку

Ожиріння викликає 13 різних форм раку

Дослідження свідчить про те, що зайва вага збільшує ймовірність розвитку 13 різних форм раку.

Джерело: Відомості

Давно доведено, що у людей з ожирінням частіше розвивається діабет, серцево-судинні захворювання, проблеми з кістками та  інші порушення. Нове ж дослідження свідчить про те, що зайва вага збільшує ймовірність розвитку 13 різних форм раку.

До таких висновків прийшли вчені, які проаналізували понад тисячу досліджень. Виявилося, що у огрядних людей частіше розвивається рак шлунка, рак печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, яєчників, щитовидної залози, множинна мієлома і менінгіома.

У більшості випадків ожиріння пов'язане з незбалансованим харчуванням і відсутністю фізичної активності - тим, що так поширене зараз в сучасному світі. Дослідники відзначають, що необхідно терміново вживати заходів, інакше рак виникатиме частіше, а смертність збільшиться.

Американські вчені вже опублікували дослідження, результати якого свідчать про те, що здоровий спосіб життя - правильне харчування і регулярні заняття спортом - дійсно допомагають знизити ймовірність розвитку ряду онкологічних захворювань. Загалом, все це свідчить про те, що найпростіші правила і правда працюють, стежачи за вагою і контролюючи дієту, можна поліпшити своє здоров'я і збільшити тривалість життя.

Loading...