Анатолій Пахолюк: Доходи суддів мають бути зразково прозорими та відкритими громаді

Анатолій Пахолюк: Доходи суддів мають бути зразково прозорими та відкритими громаді
Суддя-спікер Анатолій Пахолюк

Суддя-спікер Луцького міськрайонного суду в інтерв’ю Відомостям розповів про відкритість суду, зміни в судовій системі та судовий збір.

Автор: Михайло Гарщаль / Джерело: Відомості

30 вересня набирає чинності Закон України «Про судоустрій та статус суддів». Які відбудуться позитивні зміни в судовій системі?

З прийняттям цього Закону безумовно відбудуться позитивні зміни. Якщо говорити про такі зміни, то я б виділив три основних моменти. По-перше зменшується політичний вплив на призначення та звільнення суддів. Зараз це в компетенції Президента України та Верховної Ради України. Є позиція європейських інституцій і багатьох відомих юристів України, яка полягає в тому, що політичні органи не можуть вирішувати кадрові питання щодо суддів, оскільки, це є засобом впливу на судову гілку влади. Тому політичні сили дійшли консенсусу при прийнятті змін до Конституції України, нового Закону «Про судоустрій та статус суддів» та делегували повноваження про призначення/звільнення  суддів Вищій раді правосуддя. Цей новий конституційний орган буде вносити подання про призначення суддів Президенту України, а Верховна Рада України взагалі буде усунута від процесу звільнення суддів та притягнення їх до відповідальності. Ці всі функції також перейдуть до Вищої ради правосуддя.

Наступна позитивна зміна - повернення до триланкової системи судоустрою за схемою: місцеві суди, апеляційні суди та Верховний Суд. Ця система, на мою думку, краща і простіша для людей.

І остання зміна, яку варто виділити, це підвищення вимог до кандидатів на посади суддів, а саме, збільшення віку, юридичного стажу кандидата на посаду судді, додаткове навчання у школі суддів. Законом також передбачено поступове збільшення рівня матеріального забезпечення суддів для усунення корупційних ризиків. Така суддівська винагорода буде доступна для судді лише після проходження процедури кваліфоцінювання.

Що зміниться з прийняттям цього Закону для громадян?

Для громадян в першу чергу покращиться доступ до правосуддя. В Законі спростили саму судову систему. Як було раніше - громадянин звертався в місцевий, потім апеляційний, а після цього у відповідний Вищий спеціалізований суд, рішення якого в свою чергу міг переглянути Верховний Суд України. Новий закон передбачає, що крапку у справі може поставити лише Верховний Суд, що буде забезпечувати єдність судовї практики, а усі Вищі спеціалізовані суди ліквідують.

Яка завантаженість суддів Луцького міськрайонного суду?

Луцький міськрайонний суд – це суд в якому я починав працювати на посаді секретаря суду і згодом повернувся сюди на посаду судді. Луцький міськрайонний суд є найбільшим місцевим судом у Волинській області. Судді нашого суду розглядають понад 30 відсотків усіх справ у Волинській області. Навантаження дуже велике. Так, згідно статистичних даних у 2015 році суд розглянув 19578 справ та матеріалів. Тобто, на кожного суддю в рік припало 825 справ, або 70 справ в місяць.

Чи зменшилась кількість позовів після прийняття змін до Закону України «Про судовий збір», якими цей ставки судового збору були суттєво збільшені?

Так, дійсно судовий збір був збільшений майже вдвічі для деяких категорій справ. Після набуття чинності змін до цього Закону, мабуть, громадяни спочатку морально не були готові оплатити підвищений судовий збір і перші три місяці кількість звернень до нашого суду зменшилась. Але пізніше все-таки кількість позовів зросла і повернулась до рівня 2015 року. Справа в тому, що люди, які впевнені в своїй правоті, готові платити і такий судовий збір, бо у разі задоволення позову, ці кошти будуть стягнуті судом з відповідача.

Зараз хочуть ввести присяжних для розгляду деяких категорій справ. Які можуть бути проблемні моменти в реалізації судового процесу за участю присяжних?

Як і в старому Законі, так і в новому, були передбачені судові засідання за участю присяжних. Проте, для  ефективної роботи суду присяжних потрібно ще внести зміни в процесуальні кодекси. На даний час, в Кримінальному процесуальному кодексі України передбачено, що суд присяжних формується з двох професійних суддів і трьох присяжних. Якщо порівнювати з іншими державами, то, наприклад, в США у судових справах приймає участь 6-12 присяжних і судді не входять до складу суду присяжних.

Хочу наголосити, що для нашого суспільства суд присяжних - це щось нове. На мою думку, громадяни ще не до кінця  усвідомлюють роль присяжних, які, наприклад, у кримінальній справі визначають подальшу долю людини, що обвинувачується у вчиненні злочину. Це досить велика відповідальність, до якої потрібно бути готовим.

На даний час Ви є суддею-спікером Луцького міськрайонного суду. Чи достатньо відкритий Луцький міськрайонний суд до громади?

На мою думку, суд є відкритим, але нам з вами ще є над чим працювати і ще багато чого потрібно зробити. Зокрема, слід ефективніше висвітлювати в ЗМІ позицію суду у так званих “резонансних” справах. Ми робимо все, щоб бути максимально відкритими громаді, проводимо прес-конференції, налагоджуємо контакти із ЗМІ та намагаємось працювати максимально відкрито. В суду є сайт, який постійно оновлюється. Там публікуються події, які відбуваються в суді та інша важлива для громади інформація.

Зі своєї сторони я, як суддя-спікер, готовий до ефективної роботи і постійно надаю коментарі щодо роботи суду. В суспільстві поширена думка, що судді не хочуть спілкуватись і коментувати резонансні справи, але це не зовсім відповідає дійсності. Згідно із законом, судді заборонено коментувати справу під час її розгляду і лише коли суд приймає кінцеве рішення у справі, ми можемо дати відповіді на всі запитання щодо її розгляду.

Зараз ЗМІ багато уваги приділяє доходам суддів, зокрема, обговорюють і Ваші доходи. Який коментар з цього приводу Ви можете надати Відомостям?

Тема доходів суддів та інших представників влади має досить великий запит у суспільстві. Переконаний, що доходи суддів мають бути зразково прозорими та відкритими. Якщо суддя немає чого приховувати і може пояснити кожен пункт своїх доходів, то, на мою думку, йому нічого ховатись від ЗМІ та створювати зайві домисли, запитання з цього приводу.

Прочитавши публікації щодо статків суддів, я здивувався підходом ЗМІ в підготовці цих матеріалів. Зокрема, дуже дивним є відсутність у таких публікаціях коментарів з приводу доходів самих суддів. І першим запитанням, яке з’явилося в мене - чому журналісти не знайшли можливості відразу отримати коментарі суддів та викласти їх у публікаціях? Натомість в переважній більшості випадків маємо або повне ігнорування думки героїв публікацій, або викладення такої думки постфактум після оприлюднення статті. Ввважаю таку поведінку принаймні непрофесійною, оскільки, чинне законодавство вимагає щоб інформація була достовірною та повною.    

Тому хочу скористатись нагодою та прокоментувати Відомостям публікації щодо своїх доходів. Особлива увага у цих публікаціях була привернута до доходів, не пов’язаних з заробітною платою та доходами членів моєї сім’ї. Ці доходи – це кошти, які отримані мною, як позика для добудови будинку, спорудження якого триває вже сім років. Згідно Інструкції по заповненню декларації, позичені кошти визначаються саме, як доходи не пов’язані з заробітною платою. І ці гроші отримані, як позика, були мною саме так і задекларовані.

Що ж стосується мого майна, то будинок, який зазначений в декларації, я потрохи, будую своїми силами з 2009 року на земельній ділянці, яка приватизована мною в 2007 році. Тоді до речі я ще не був суддею. Оскільки, в 2015 році ми з дружиною чекали на поповнення в сім’ї, то у нас виникла нагальна потреба в окремому житлі. І щоб вирішити цю проблему, нами було прийняте рішення взяти позику та пришвидшити і так вже затянуте будівництво. Якщо ви бачили фото з публікацій, то там стоїть ще не доведений до ладу будинок і немає ніяких басейнів та інших атребутів розкоші, навіть бруківка ще не викладена. Те саме стосується й інших позицій в декларації. Автомобіль я мав, ще до того як прийшов на посаду судді. Згодом я його продав, доклав кошти і купив інший, який зазначив в декларації. Мною також задекларовано частки в квартирі моїх батьків та батьків дружини, що не являються окремими об’єктами нерухомості. Земельну ділянку позаду моєї землі, сільська рада сама запропонувала взяти в оренду і привести до ладу, бо на ній росли одні бур’яни.

І на сам кінець хочу побажати всім нам бути більш відкритими та не шукати сенсацій там, де їх немає і не може бути.

Довідка

Анатолій Пахолюк народився в смт Олика, Ківерцівського району. Навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки, потім закінчив Одеську національну юридичну академію. В судовій системі працює з 2002 року. Спочатку секретарем, потім помічником судді. У 2010 році був призначений суддею та виконує обов’язки судді-спікера в Луцькому міськрайонному суді. Одружений, має двох дочок.

Розмовляв Михайло Гарщаль

Loading...