Вчені: Дружба з худими людьми допомагає скинути вагу

Вчені: Дружба з худими людьми допомагає скинути вагу

Вчені зі США довели, що дружба з худими людьми допомагає скинути вагу.

Джерело: Відомості

У новому дослідженні, опублікованому в журналі Obesity, яке американські дієтологи проводили протягом одного року, взяли участь не менше 10 тисяч добровольців, які намагаються скинути зайву вагу, повідомляє видання Quibbll.

У ході експерименту добровольцям потрібно було назвати чотирьох найбільш близьких друзів. При цьому слід вказати, чи страждали вони від зайвої ваги.

Як виявилося, майже у всіх учасників дослідження були друзі, так само, як і вони самі, які мали проблеми із зайвою вагою. У той же час з’ясувалося, що респондентам, які мали принаймні одного стрункого і підтягнутого друга, за один рік все-таки вдавалося схуднути.

Американські дієтологи порекомендували людям, які худнуть, знайти собі підтягнутих друзів. На думку фахівців, стрункі люди, що входять в близьке коло спілкування, відмінно мотивують своїх повних товаришів на боротьбу із зайвою вагою.

Крім того, було відзначено, що загалом збільшення контактів і взаємодій з худими людьми і  зменшення контактів з людьми повними в остаточному підсумку приводили до фактичної втрати ваги. Таким чином, результати досвіду пояснюють, чому схуднення так часто обертається невдачею.

Loading...