Луцькі депутати не проголосували за мораторій на підвищення цін і тарифів для населення

Луцькі депутати не проголосували за мораторій на підвищення цін і тарифів для населення

Більшість луцьких депутатів вважають проект рішення щодо мораторію на підвищення цін і тарифів для населення популістським.

Джерело: Відомості

Проект рішення про встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги луцькі депутати вважають популістським і як таким, що негативно відіб’ється на економіці міста. Про це вони говорили сьогодні під час сесійного засідання.

По-перше, на думку окремих депутатів, місцеві органи не можуть перебирати на себе функції державних, оскільки це суперечить законодавству країни. По-друге, у містах, де вже прийняли такі рішення, виникли проблеми з бюджетними коштами. Якщо ставити питання про високі ціни, то напевно, на думку окремих депутатів, треба апелювати до Кабміну, аби переглянули ціни на державному рівні і це рішення отримало державну вагу.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев як аргумент не голосувати за даний проект, навів той факт, що міський бюджет вимушений буде значну частину коштів перенаправити на фінансування КП «Луцьктепло» та «Луцькводоканал». Відповідно Луцьк не зможе провести запланований ремонт доріг, прибудинкових територій, інші роботи. І виникне ситуація, що і тепла як такого лучани не отримають, бо коштів бракуватиме, і соціальна складова не розвиватиметься. Після тривалої дискусії, депутати вирішили не підтримувати популістський проект.

Loading...