Канадці продовжують навчати українських медиків

Незабаром 20 військових медиків отримають сертифікати інструкторів.

Джерело: Відомості

Завдяки міжнародній співпраці медичних служб Канади та України близько 20 слухачів Збройних Сил України набувають знання з тактичної медицини та згодом самі стануть інструкторами.

«Це вже другий такий курс. Раніше ми викладали для солдатів, вчили їх як надавати першу домедичну допомогу в умовах бойових дій. Згодом було прийнято рішення готувати інструкторів із числа українських військових, які зможуть самі навчати і солдатів, і офіцерів, — розповів головний інструктор “Курсу для інструкторів, які викладатимуть надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій” сержант Збройних Сил Канади пан Готьє.

Зазначений курс розрахований на два тижні. Протягом першого — слухачі вивчають базовий та поглиблений курс домедичної допомоги в умовах бойових дій. Під час другого — відбувається підготовка медичних фахівців за принципом “Навчи вчителя”. Під час цієї частини курсу слухачі отримують можливість самостійно викладати та демонструвати набуті знання.

«Канадські інструктори навчили нас чіткій класифікації надання першої домедичної допомоги. Отримані знання планую викладати не тільки в своїй військовій частині, а й в інших», — розповів начальник медичного пункту однієї з військових частин молодший сержант Василь Ткачук.

«Я задоволений знаннями, з якими до нас прийшли українські слухачі. Ми прагнемо аби наприкінці курсу слухачі ідеально вивчили базові знання, щоб вони згодом могли все це викладати для солдатів будь-яких військово-облікових спеціальностей», — зазначив пан Готьє.

По завершенню курсів слухачі складуть іспити та отримають сертифікат, в якому зазначається, що вони мають право викладати вивчену інформацію військовослужбовцям. Також слухачі отримають аптечки IFAC – в яких є всі основні засоби для того, щоб врятувати життя на полі бою.

Loading...